2021-2022 Mezuniyet Töreni

09 Haziran 2022

Mezunlarımızı uğurladık

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi İletişim Fakültesi 2021-2022 Akademik Yılı mezuniyet töreni, 26 Mayıs 2022 günü BAİBÜ Kongre Merkezi Bordo Salon’da yapıldı.

İlk öğrencilerini 2015 yılında Gazetecilik Bölümü’ne öğrenci alarak eğitime başlayan Fakültemizin dördüncü mezunlarının uğurlandığı törene, üniversitemizin akademik ve idari personeli ile yurdun dört bir yanından gelen çok sayıda öğrenci yakını katıldı. 2019 yılında eğitime başlayan Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü de bu törenle ilk mezunlarını uğurlamış oldu.

Mezuniyet töreninden önce Öğr. Gör. Bahar Akbulak tarafından hazırlanan ve öğrencilerin grafik çalışmalarından oluşan mezuniyet sergisinin açılışı Rektör Yardımcısı ve Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Samettin Gündüz tarafından yapıldı.

Törenden önce üniversitemizin ve fakültemizin tanıtım filmlerinin gösterimi yapıldı. Mezun öğrenciler adına konuşan fakülte birincisi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü’nden Erkan Açar, öğrenim hayatı boyunca aldıkları destekten dolayı üniversitemiz öğretim elemanlarına teşekkür etti. Erkan Açar, fakültemizin mezuniyet kütüğüne plaka çaktı.

Rektör Yardımcısı ve İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Samettin Gündüz, yaptığı konuşmada mezunlara seslenerek, “Hepinizin mezuniyetini kutluyorum. Çağın en temel gereksinimlerinden olan iletişim alanında fakültemizden iyi bir eğitim aldınız. Öğrencilik hayatınızın bir kısmı dünyayı ve ülkemizi saran pandemi şartlarına rastlaması sebebiyle büyük zorluklar çektiniz. Bugün ise acısıyla tatlısıyla buradaki eğitiminizin sonuna geldiniz. Mesleki bilgi ve becerinin önemi büyük ancak hangi mesleği yaparsak yapalım başarılı olabilmenin temel şartı iyi insan olmaktan geçiyor. Sizlerin de bu yolu kullanarak başarılı olacağınıza yürekten inanıyorum. Daima iyi insanlarla karşılaşarak mutlu, sağlıklı ve başarılı bir hayat sürmenizi diliyorum” diye konuştu.

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Himmet Karadal, Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Selami Özsoy ve Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yaşar Zorlu, yaptıkları konuşmalarda mezunlara yeni hayatlarında başarılar diledi.

Törende İletişim Fakültesi’ni birincilik bitiren Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü’nden Erkan Açar’a Rektör Yardımcısı ve İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Samettin Gündüz, ikincilikle bitiren Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi Hatice Bakırcı‘ya dekan yardımcımız Prof. Dr. Selami Özsoy, üçüncülüğü paylaşan Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümünden Senat Destanoğlu ve Ünal Gürlenkaya’ya da dekan yardımcımız Doç. Dr. Hüsamettin Akar plaket verdi. Mezun öğrencilerimizin başarı belgeleri, fakültemizin öğretim elemanları tarafından verildi.

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü birincisi Erkan Açar, bölüm ikincileri Fatma Baysal ve Güllü Ciğerli ile bölüm üçüncüsü İpek Nur Şener’e başarı Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Himmet Karadal tarafından verildi.

Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü birincisi Hatice Bakırcı, bölüm ikincileri Senat Destanoğlu ve Ünal Gürlenkaya ve bölüm üçüncüsü Emircan Ekici’ye başarı belgeleri  Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yaşar Zorlu tarafından verildi.

Gazetecilik Bölümü birincisi Pınar Ercan, bölüm ikincisi Kıymet Gedik ve bölüm üçüncüleri Gaye Telci ve Şilan Eylül Kandemir’e başarı belgeleri Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Selami Özsoy tarafından verildi.

Törenin sonunda mezun olan öğrencilerimiz iletişimci yeminini hep birlikte tekrarladı. Tören, mezunlarımızın kep fırlatmasıyla sona erdi.