3. Ulusal Sait Faik Abasıyanık Hikâye Yarışmasına Başvurular Başladı

08 Şubat 2024

1906 yılında Adapazarı’nda dünyaya gelen, öykücülüğü ile Türk Edebiyatında önemli bir yer edinmiş olan Sait Faik Abasıyanık’ın anısını yaşatmak, hikâye alanında yapılan çalışmaları desteklemek ve Sait Faik’i genç kuşaklara tanıtmak amacıyla gerçekleştirilen yarışmaya 15 yaş üzerinde herkes katılabilecek. SON GÜN 3 Mart 2024 tarihine kadar başvuru yapılabilecek. Yarışmanın konusu "Kuşlar".

Başvuru koşullarına www.sakarya.bel.tr adresinden ulaşılabilecek. Yarışmaya 15 yaşını doldurmuş tüm vatandaşların katılabileceği gibi her yarışmacı, yarışmaya en fazla 1 hikâye ile katılabilecek. Yarışmaya daha önce yayımlanmış, herhangi bir yarışmaya katılmış, ödül kazanmış veya dereceye girmiş hikâyeler ile başvuru yapılamayacak. 1 Nisan-7 Mayıs 2024 tarihinde seçici kurul değerlendirmesi yapılacak. 8 Mayıs tarihinde sonuçların açıklanması ile, 10 Mayıs 2024’te yarışmanın ödül töreni gerçekleştirilecek. Yarışmanın sonuçları aynı zamanda www.sakarya.bel.tr adresinden ilan edilecek. Yarışmanın seçici kurulunda Prof. Dr. Yılmaz Daşcıoğlu, Prof. Dr. Gülsemin Hazer, Hüseyin Su, A. Ali Ural ve Ercan Yılmaz yer alacak.

ÖDÜLLER
Birincilik Ödülü: 15.000 TL