Fakültemizde ekonomi haberciliği eğitimi yapıldı

22 Ekim 2021

Merkezi Ankara’da bulunan Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD)  işbirliğinde düzenlenen EMD Medya Okulu Ekonomi Muhabirliği Eğitimi Programı 15-17 Ekim 2021 tarihleri arasında çevrim içi ortamda gerçekleştirildi.

EMD Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Türker ile Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Selami Özsoy’un açış konuşmaları ile başlayan programda sektörden tecrübeli gazeteciler öğrencilere bilgi ve tecrübelerini aktardı. Eğitim programında görev alan isimler şöyle:

Hülya Genç Sertkaya ( Haber Yazım Teknikleri Gazete-Dergi-Ajans), Yusuf Ziya Orhan (Haber Yazım Teknikleri TV Haberciliği), Barış Şimşek (Haber Yazım Teknikleri Yeni Medya), Cihat Uyanık (Finansal Okuryazarlık), Nurten Deliktaş Önel (Ekonomi Muhabirliği) Alaattin Aktaş (Ekonomi haberciliğinde veri kullanımı ve Haber takibi) Abdullah Kıratlı (İstihbarat toplama- Haber kaynakları ile ilişkiler), Didem Tümer (Ekonomi haberciliği).

Eğitim programına katılan fakültemiz öğrencilerine EMD tarafından katılım belgesi verilecek.