Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Oryantasyon Programı Düzenledi

2018-2019 öğrenim yılında ilk defa öğrenci alan Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü yeni gelen öğrencilerine Oryantasyon Programı düzenledi.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen programa İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhsin Halis, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Selami Özsoy, Bölüm Başkanı Prof. Dr. Himmet Hülür ile birlikte fakülte öğretim elemanları ve birinci sınıf öğrencileri katıldı.

Fakülte Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen program Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’nın yeni gelen öğrenciler için hazırladığı açılış mesajıyla başladı. Arş. Gör. Elçin Akçora As merhum hayırsever İzzet Baysal’ın Bolu ili ve üniversite için önemine değindi ve “Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliği” hakkında öğrencileri bilgilendirdi. Üniversite tanıtım filminin izlenmesiyle devam eden programda, Öğr. Gör. Aslı Altundal Çapar, “Kütüphane Kaynakları ve Kütüphanenin Etkin Kullanımı” konusunda öğrencilere sunum yaptı. Ardından Arş. Gör. Onur Karahan tarafından hazırlanan “Öğrenci Değişim Programları” sunumu öğrenciler tarafından ilgiyle takip edildi. Son olarak bölüm öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Gülşah Sarı sektörel deneyimlerini paylaşarak bölüm tanıtımını öğrencilere aktardı.

Program, öğrenciler için hazırlanan kokteyl ve ardından akademik personel ve öğrenciler eşliğinde üniversite kampüsünde bulunan merhum İzzet Baysal’ın anıtmezarı ziyareti ile son buldu.  Keyifli ve güzel bir gün geçirdiklerini dile getiren genç iletişimciler, kendileri için hazırlanan programın verimli geçtiğini ifade ettiler.

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Öğrencileri için Oryantasyon Toplantısı Yapıldı

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü, birinci ve ikinci sınıf öğrencileri için oryantasyon toplantısı düzenlendi. Sunum moderatörlüğü Arş. Gör Selin AKINÇ ve Arş. Gör. Oğuzhan ŞENEL tarafından yapıldı.

Toplantı üniversitemizin Rektörü Prof. Dr. Mustafa ALİŞARLI’nın açılış mesajıyla başladı. İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhsin HALİS ve Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanı Doç. Dr. A. Banu HÜLÜR’ün konuşmalarının ardından üniversite ve bölüm hakkındaki sunuma başlandı.

İzzet Baysal’ın hayatı ve İzzet Baysal Vakfı hakkındaki bilgilerle sunuma başlanırken, öğrencilerin üniversiteye uyumunu kolaylaştırmak adına üniversitemizin lisans eğitim ve öğretim yönetmeliği hakkında bilgi verildi. Bunların yanı sıra; üniversitenin yerleşkesi, kurs ve öğrenci topluluklarından bahsedilirken, kütüphane imkanları Kütüphaneci Argun Murat KUTLU tarafından aktarıldı. Devamında Erasmus+, Farabi ve Mevlâna değişim programları şart ve imkanlarıyla ilgili bilgiler paylaşıldı. Toplantının sonunda öğrencilerin soruları yanıtlanırken, akademik personel ve öğrencilerin katıldığı kokteyl ile toplantı sona erdi.

Gazetecilik Bölümü, birinci sınıf öğrencilerine “Hoş Geldiniz” dedi

Gazetecilik Bölümümüz 2018-2019 akademik yılında öğrenime başlayan birinci sınıflara Oryantasyon Programı düzenledi.

Fakülte Konferans Salonu’nda düzenlenen Oryantasyon Programı,  öğrencilerin Üniversite ve bölüme uyum sürecini hızlandırmak, devam durumu, ders geçme gibi müfredat bilgileri; Erasmus, Farabi ve Mevlana öğrenci değişim programları; kütüphanenin etkin kullanımı konuları hakkında bilgi vermek; fakülte ve bölümün akademik ve idari kadrosunu tanıtmak amacıyla gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’nın açılış mesajıyla başlayan program Arş. Gör. Arzu Kalafat Çat’ın moderatörlüğünde devam ederken, Öğr. Gör. Aslı Altundal Çapar, “Kütüphane Kaynakları ve Kütüphanenin Etkin Kullanımı” hakkında öğrencilere bilgi verdi. Arş. Gör. Kalafat Çat’ın sunduğu merhum İzzet Baysal’ın hayatını ilgiyle dinleyen öğrenciler, Arş. Gör. Damla Parlak Yorgancı’nın yaptığı “Öğrenci Değişim Programları” hakkında bilgilendirildi.  Son olarak Bölüm Başkan Yardımcımız Dr. Öğr. Üyesi Rengim Sine Gazetecilik Mesleği hakkında öğrencilere genel bir konuşma yaptı.

Program, Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Selami Özsoy’un günün anısına öğrencilere hediye takdiminin ardından fotoğraf çekimi ve kokteyl ile son buldu.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi - İletişim Fakültesi © 2018 Sayfa Başı