Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından yürütülen Sivil Toplum Diyaloğu Programı çerçevesinde, 22 Ağustos Cumartesi günü Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonu'nda bir açık oturum düzenlendi.

“AB’ye Giriş Süreci ve AB ile ilgili Konularda Medyanın Rolü” başlıklı açıkoturuma; Abant İzzet Baysal Baysal Üniversitesi’nden İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof.Dr. Kamer Kasım, İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. İbrahim Sena Arvas’ın yanı sıra Inter Media Bruxelles Yayınları Genel Yönetmeni Yusuf Cina, Radio 106.5 Leinehertz Genel Yayın Yönetmeni Georg May ve Yapımcı Evangelia Kokkinaki konuşmacı olarak katıldılar.

Açıkoturumda söz alan Yrd.Doç.Dr. İbrahim Sena Arvas,  yeni iletişim teknolojilerinin iletişim etiğine etkileri konulu bir konuşma yaptı. Arvas konuşmasında; internet teknolojisinin ürünü olan yeni medyanın yeni etik sorunlar oluşturduğuna, bu etik sorunlara karşı Avrupa Konseyi, Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler gibi çok uluslu toplulukların çözümler üretmesi gerektiğine değindi. Arvas’ın konuşmasının ardından söz alan Prof.Dr. Kamer Kasım, AB ile Türkiye ilişkilerinin günümüzdeki durumuna ilişkin tespitlerde bulundu. Kasım konuşmasında, Türkiye kamuoyunda, ülkemizin üyelik sürecinde AB tarafından oyalandığı algısının oluştuğunu ve bu algının oluşmasında AB politikalarının büyük payı olduğunun altını çizdi.

Sivil Toplum Diyaloğu Programı kapsamında hazırlanan, AB Konularında Medya Kapasitesinin Artırılması (IVME) projesinin ayaklarından biri olan açıkoturum konuşmacıların sunumları ve soru-cevapların ardından son buldu.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi - İletişim Fakültesi © 2017 Sayfa Başı