İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi ile Basın İlan Kurumu (BİK) Malatya İl Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen “Medya Günleri” etkinliğine Abant İzzet Baysal Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İbrahim Sena Arvas da konuşmacı olarak katıldı.

Arvas, İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi ve BİK Malatya Şube Müdürlüğü işbirliği ile 13-14-15 Nisan tarihlerinde İnönü Üniversitesi’nde gerçekleştirilen “Medya Günleri” konulu etkinlikte, “Yerel Basının Sorunları ve Çözüm Önerileri.” başlıklı bir konuşma yaptı.

Malatya İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin yerel basın için avantaj olduğunu söyleyen Arvas; “Bu öğretim yılında Gazetecilik Bölümü’ne 60 öğrenci alınması ile yerel basın, çalıştıracak kalifiye elemanı buradan temin etmiş olacaktır. Bu bir avantajdır” dedi.

Arvas, seçim öncesi yerel gazete sayısının artması ile gerçekten işi yapanların reklam pastalarının bölünmüş olduğunu vurguladı. Naylon, balon ve korsan gazetelerin mesleğe verdiği zararlardan da söz eden Arvas, bu sorun ilişkin etkili bir çözüm bulmanın oldukça güç olduğunu belirtti. Basın İlan Kurumu’nun yerel gazetelere eşit ilan dağıttığını belirten Yrd.Doç.Dr. Arvas; “BİK’ten talebimiz, yaygın gazetelerin bölge ve il ekleri çıkarmalarını zorlaştırmaları ve bu bağlamda yaygın basının remi ilan gelirini düşürmeleridir. Böylece il gazetelerin reklam pastalarının bölünmesini bir nebze olsun engellemiş olurlar.” diye konuştu.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi - İletişim Fakültesi © 2017 Sayfa Başı