Fakültemiz Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Gülşah SARI, 26-28 Eylül 2018 tarihlerinde Hırvatistan’ın Zagreb şehrinde düzenlenen “8. International Balkan Annual Conference (IBAC)” kongresine katıldı. “Kültürel Etkileşimde Çocuğun Yeri: Bal Kaymak” başlıklı bildiride sinemanın kültürlerarası etkileşimdeki rolü incelendi. Farklı etnik kimliklerin bir arada yaşadığı Balkanlarda kültürlerarası aktarımda çocuğun rolü 2018 yapımı Bal Kaymak filmi aracılığıyla ele alındı. Konferansta ayrıca “Balkan Kültüründe Türk Kimliği Temsili: “Son Destan” Dizisi Örneği” başlıklı bildiri sunuldu. Bildiride 1940’lı yıllarda Balkanlardan Türkiye’ye göç eden bir ailenin hikayesini anlatan dizi, göç ve kimlik bağlamında ele alındı.

Fakültemiz Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Gülşah SARI, 15-19 Kasım 2017 tarihinde Yunanistan’ın Atina şehrinde düzenlenen “3. International Congress on Social and Economic Sciences (ICSES)” kongresine katıldı. “Türk Televizyon Dizilerinde Ürün Yerleştirme: “İçerde” Dizisi Örneği” başlıklı bildiride Türk televizyon dizilerinden “İçerde” dizisindeki ürün yerleştirme uygulamaları incelendi.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi - İletişim Fakültesi © 2018 Sayfa Başı