‘‘TASARIMDA YAPAY ZEKA’’ ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

23 Ocak 2024 Salı

Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Arş. Gör. Mahmut Rıfkı Ünal Yapay Zekanın bugününü ve yarınını detayları ile ele aldığı kapsamlı sunumunun ardından her bir katılımcıya yapay zekâ ile bir birbirinden ilginç tasarımlar yaptırdı.
Gazetecilik bölümü Öğretim Görevlisi Bahar Akbudak’ın Gazetecilik Bölümü 3. Sınıf öğrencilerine yönelik verdiği Grafik Tasarım dersi kapsamında gerçekleştirilen Çalıştay etkinliğine fakültemizin diğer bölümlerinden de katılım yoğundu.
Çalıştay sırasında kullanılan güncel programların yepyeni olanakları, yapay zekâ teknolojisi ile neler yapılabileceğini bir kez daha ortaya koydu.
Bu teknolojiler marifeti ile öğrencilerimiz tarafından büyük bir heyecanla üretilen çalışmalar gazetecilik ve görsel iletişim tasarımı sektörünün geleceği hakkında fikir verdi.
Etkinliğin ardından İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emre Tandırlı, Görsel İletişim Tasarım Arş. Gör. Mahmut Rıfkı Ünal’a teşekkür belgesini takdim etti. Toplu fotoğraf çekimi ardından etkinlik sona erdi.
Çalıştay sırasında üretilen çalışmaları ilgili haberden görüntüleyebilirsiniz.