İLAD 19. Akreditasyon Kurum Bilgilendirme Çalıştayına katıldık!

26 Şubat 2024 Pazartesi

İLAD’a (İletişim Araştırmaları Derneği) ne bağlı İLEDAK’ın (İleşitim Eğitimi Değerlendirme Akreditasyon Kurulu) paydaş katılım çalıştayı 25 Şubat günü çevrim içi olarak gerçekleşti. Toplantıya akreditasyon hazırlıklarını sürdüren fakültemizin Dekanı Prof. Dr. Emre Tandırlı ve İletişim Fakültesi Akreditasyon Kurulu üyeleri de katıldı. Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Emre Tandırlı, akreditasyon başvurusu doğrultusunda talep edilen düzenlemelerin en kısa süre içinde gerçekleştirileceğini söyledi.
İLEDAK’ın kurucularından Prof. Dr. Aysel Aziz’in başkanlık yaptığı toplantı, Türkiye genelindeki fakültelerde görev yapan 100’den fazla iletişim akademisyeni ile gerçekleşti.
İLEDAK Başkanı Prof. Dr. Recep Tayfun, akreditasyon sürecinin fakültelere hangi kazanımlar sağladığıyla ilgili bilgiler verdi ve iletişim fakültelerinin akreditasyon programı sayesinde gelecekte daha nitelikli yapıya kavuşacaklarını söyledi.
Yeni Yüzyıl Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Başkanı Prof. Dr. Jale Sarmaşık, İLEDAK akreditasyonunun amaçları değerlendiriciler açısından öz değerlendirme raporlarının yazılması hakkında konuştu ve “İletişim alanındaki eğitim programlarının sürekli iyileştirilmesi ve yeni programların geliştirilmesi hedeflerimiz arasındadır” dedi.
Haber: Prof. Dr. Selami ÖZSOY