İLDEK İletişim alanındaki mezunların hem Ülkemiz hem de dünya ölçeğinde iletişim alanında rekabet edebilir düzeye çıkabilmelerini sağlamak gibi bir vizyonla, İletişim Fakültelerinin mevcut durumlarının analizlerini yapmak, stratejik yeniden yapılanmalarının esaslarını belirlemek, yeni teknolojilerin iletişim eğitimine adaptasyonunu sağlamak, mezunlarını rekabet edebilir ve sürdürülebilir bilgi ve becerilerle donatmak amacıyla, öneri minvalinde kararlar alarak ilgili kurum ve kuruluşlara göndermek gibi faaliyet alanlarında aktif rol oynamaktadır. Kısaca İLDEK’in varlık nedeni iletişim alanındaki eğitim ve öğretimin kalitesini arttırmak, Üniversitedeki iletişim eğitimi ile iletişim sektörü arasında köprü olabilmek olarak ifade edilebilir. Nitekim İLDEK ilk kurulduğunda amaçlanan akademi sektör iş birliklerini güçlendirmek, iletişim eğitimini tabiri caiz ise fildişi kulelerden gayrı, sahaya uyarlamak, böylece nitelikli genç insan potansiyelini en doğru şekilde İletişim sektörüne, vatanın ve milletin hizmetine hazırlamak olarak aktarılabilir. İLEK toplantılarının bir diğer önemli hedefi de iletişimci adaylarının vatana, millete hizmet aşkıyla dolu, yararlı, hak ve hukuktan yana, tarafsız, yalanların, yanlışların ve dezenformasyonun karşısında cesurca duran, güçlüden yana değil, doğru ve haklıdan yana mücadele edebilecek etik kuralları özümsemiş iletişimcilerin yetişmelerini sağlamaktır.
İLDEK İletişim fakültelerine bağlı bölümlerin kalite ölçütleri olan akreditasyonlarının sağlanmasını önemsemektedir. Akreditasyon sertifikasyonu yetkisi YÖK tarafından ilgili yetkili kurulların da onayını alarak İLEDAK’a (İletişim Eğitimi Akreditasyon Kurulunu) verilmiştir. Nitekim iletişim eğitimindeki iyileştirmelerin, güncellemelerin, sürdürülebilir olmasını ve ülkenin gelişmesine katkı sağlayacak düzeye çıkarılması bu noktada birincil hedeftir.
İletişim eğitiminde bu büyük önem taşıyan ve baş at rol oynayan İLDEK Konseyinin son Dekanlar toplantısı geçtiğimiz günlerde Tunceli’de Munzur Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. 23 yıldır kesintisiz düzenlenen toplantıya Türkiye ve KKTC’deki iletişim fakültesi dekanlarının yanı sıra Toplantı Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM) tarafından düzenlenen üniversiteler arası “Aklıma Bir Fikir Geldi” yarışmasında ödül alan eserlerin yer aldığı sergisinin açılışıyla başladı. Bu toplantı, diğer geçmiş tüm toplantılar gibi yine basında büyük bir ses getirmiştir. Özellikle ev sahibi Üniversite olan Munzur Üniversitesi bu toplantı vesilesi ile çok büyük bir tanıtım faaliyeti gerçekleştirmiş oldu. Nitekim bu toplantıya da yine üst düzey bürokratlar; Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, RTÜK, RATEM, İLAD, YÖKAK, il protokolü, Kültür Bakanlığı, Yargıtay, Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı, Valilik temsilcileri eksiksiz katılım sağlamıştır. Toplantı daimi üye ve onursal başkan Prof. Dr. Asaf Varol’un konuşması ile başladı. Ardından RATEM Başkanı Aydın Şerbetçioğlu, Türkiye Cumhuriyeti İletişim Başkanlığı Erzincan Bölge Müdürü Metehan Akkaya, RTÜK Başkan Vekili Orhan Karadaş, RATEM Üyesi Yusuf Gürsoy, Munzur Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Aksoy, Munzur Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Taner Şengün, Tunceli Vali Yardımcısı Okan Yenidünya birer konuşma yaptılar. Munzur Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşen ve üç gün süren toplantıda YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Türkiye Marka Ofisi Koordinatörü Nur Özkan Erbay birer sunumlar yaptılar. Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kenan Peker ise yurtdışında bulunmasından dolayı toplantıya video konferans ile bağlanarak konukları selamladı.
Toplantının kapanış oturumunda bir sonraki İLDEK toplantısı için adaylıklarını tebliğ etmiş bulunan Üniversiteler arasından, sunduğu imkanları ve misafirperver yaklaşımı Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emre Tandırlı büyük ilgi topladı. Yapılan oylama ve seçim sonucunda, İletişim Fakülteleri Dekanların oy çokluğu ve İLDEK Yürütme kurulunun kararıyla bir sonraki 2024 İLDEK toplantısının Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi ev sahipliğinde yapılmasına karar verildi. Toplandı Mayıs sonu veya Haziran ayı başında, yaklaşık altı, yedi ay gibi bir süre içinde gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Bu vesile ile ayrıca ev sahibi Üniversitenin İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emre Tandırlı İLDEK Yürütme Kurulu Üyeliğine seçildi.