Dekan Öğrenci Buluşması III gerçekleştirildi.

23 Mayıs 2024 Perşembe

Hem yüz yüze hem de çevirim içi platform üzerinden gerçekleşen buluşmada ana gündem maddesi öğrenci memnuniyet anketleri oldu.
22 05 2024 saat 14:00-15:30 arasında 1005 no.lu konferans salonunda öğrenci temsilcileri ve öğrenciler ile, öğrenci memnuniyet anketleri iyileştirme eylem planı toplantısı gerçekleştirildi.

Haber: Emre Tandırlı

KYS Sisteminde yer alan öğrenci memnuniyet anketleri en düşükten başlayacak şekilde sıralanarak listelenmiş olan 6 adet 50 puan altı konular tek tek ele alındı. Bu konularla ilgili çözüm önerileri de tek tek görüşüldü. Bu konularla ilgili olarak öğrencilerimizin görüş ve önerileri doğrultusunda istişareler yapılarak eylem planları oluşturuldu. Bunlar aşağıda listelenmiştir.
  1. Öğrenci değişim programları (40)
Eylem planı: 40 puan alan bu madde ile ilgili olarak Erasmus koordinatörlüğümüz iş birliği ile yoğun bir yazışma trafiğine girilmesine karar verildi. Bu madde aynı zamanda içinde bulunduğunuz İLEDAK akreditasyon ölçütleri arasında yer almaktadır. Dolayısı ile hem akreditasyon hem de iç KYS iç kalite yönetimi çalışmaları kapsamında ele alınacak başlıca iyileştirme eylem planı olduğu vurgulandı. Öğrencilerimizin önerisi ile hali hazırdaki Yunanistan İonia Üniversitesinin yanı sıra Romanya ve Batı Avrupa ülkeleri ile yazışmalar yapılarak yeni anlaşmaların sağlanmasına karar verildi.
 
  1. Staj olanakları (40.3)
Eylem planı: 40.3 puan alan bu madde de yine İLEDAK akreditasyonunda sektörel eğitim öğretim ölçütleri arasında başı çekmektedir. Nitekim aynı zamanda öğrencilerimiz tarafından da anketler kapsamında öne çıkan bir taleptir. Bu anlamda hali hazırda içinde bulunduğumuz İLEDAK akreditasyonu eylem planına ilişkin olarak da start verilmiş, akreditasyona girecek pilot bölümümüz Radyo Televizyon ve Sinema bölümünün programında dahil edilerek süreç başlatılmıştır. Süreç prosedürlerinin ve aşamalarının dekanlığımız ve ilgili bölüm başkanlığımız iş birliği ile özenle takip edilmesine karar verilmiştir.
  1. Kültürel faaliyetler (44)
Eylem planı: 44 puan alan bu madde ile ilgili olarak anketin yapıldığı kasım ayından bu yana geçen altı ay zarfında gerçekleştirilen, söyleşi, panel, konferans, özellikle de BAİBÜİLEF-İG 2024 Sempozyumu ile hali hazırda iyileşme eylemlerinin hayata geçtiğinin üstünde duruldu. Öğrencilerimizden gelen bir talep, sempozyum oturumlarının eş zamanlı olması nedeni ile aynı anda sunulan bildirilerden arasında seçim yapmak zorunda kalınması, bildirilerin daha az eş zamanlılıkla günlere yayılarak yapılması anlamında bir eylem planı üzerinde duruldu. Dolayısı ile BAİBÜİLEF-İG 2025’in 4 veya 5 güna yayılmasına karar verildi. Ayrıca kültürel faaliyetler anlamında sadece sektör duayenleri ve akademisyenlerin değil, aynı zamanda öğrencilerimize motivasyon noktasında örnek olabilecek Ufuk Koçak gibi yaşam koçlarının da davet edilmesi görüşüldü.
  1. Sosyal faaliyetler (44)
Eylem planı: 44 puan alan bu madde ile ilgili olarak öğrencilerimiz özellikle havaların ısındığı bahar aylarında müzikli sosyal aktivitelerin yapılması yönünde taliplerini dile getirdiler. Dolayısı ile biz de eylem planı olarak ilk etapta 30 05 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan mezuniyet törenizim sonrasında bu minvalde bazı planlamalar yaptık. Mezuniyet komisyonumuzu da acil planlama ve kalite gündemi ile toplayarak bu eylemi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Eğitim Fakültesi’ndeki müzisyen öğretim elemanları ve öğrencilerimizin görevlendirilmesi ile hayata geçirdik.
  1. Yabancı dil (44:8)
Eylem planı: 44.8 puan alan bu madde ile ilgili olarak. Yine fakülte içi güz dönemi sonu ders değerlendirme anketlerinde oldukça düşük puan alan İngilizce dersleri ile ilgili olarak 2024-2025 akademik yılı B1 mesleki İngilizce derslerimiz için Yabancı Diller Yüksek Okulu yönetimi ile konu ele alınarak iyileştirmelerin saplanmasına karar verildi.
  1. Atölye, laboratuvar imkanları (44:8)
Eylem planı: 44.8 puan almış olan bu madde ile ilgili olarak mevcut imkanların iyileştirilmesi noktasında fakülte bütçemize özellikle BAİBÜİLEF-İG etkinliklerinden elde edilen gelirler ile yavaş yavaş alımların ve iyileştirmelerin sağlanmasına karar verildi.
Son olarak bu yukarıda karara başlanan eylem planlarının aynı zamanda içinde bulunduğumuz İLEDAK Akreditasyonu süreci kapsamında da planlan eylemler olduğu dile getirildi. Bunlar arasıında:
  1. Zorunlu Staj (İLEDAK+KYS(iç kalite))
  2. Jürili mezuniyet projesi sistemi (İLEDAK)
  3. Mezun İzleme (İLEDAK)
  4. ÇAP, YANDAL (İLEDAK)
  5. ERASMUS anlaşmaları (İLEDAK+KYS(iç kalite))
  6. Ders kariyer danışmanlık hizmetleri (İLEDAK)
  7. Ders danışmanlıklarının tüm öğretim üyelerine yayılması (İLEDAK)
Bu hem İLEDAK hem de KYS iç kalite kapsamında çıktıları ele alınarak eylem planlamaları ile Pukö döngüsüne alınan eylem planlarının pekişmiş olarak ele alınması ile toplantı sona erdi.