Kutsal Yemen Birliği'nin 34. Yıl Dönümü Kutlandı

25 Mayıs 2024 Cumartesi

Yemenli Öğrenciler Derneği tarafından düzenlenen "Kutsal Yemen Birliği'nin 34. Yıl Dönümü" programı, BAİBÜ Kongre Merkezi Yeşil Salonu'nda gerçekleştirildi.
Haber: GÜL GİZEM AYTEKİN
Etkinliğe İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emre Tandırlı, Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Selami Özsoy, Yemenli Öğrenciler Derneği Başkanı Osama Jassar, Yemenli Öğrenciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Abdulnasser Al-Qadiri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik, Yemen Milli Marşı ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Programın sunuculuğunu, İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencileri SHATHA AL-ASHWAL ve TAREQ SALAH üstlendi. Açılış konuşmasını yapan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emre Tandırlı, programın anlam ve önemini vurgulayarak birlik ve beraberlik konularına değindi. Konuşmanın ardından üniversitenin tanıtım videosu izleyicilere sunuldu.
Yemenli Öğrenciler Derneği Bolu Şubesi Başkanı Osama Jasar, konuşmasında Yemen'in tarihini ve kültürünü tanıtmanın önemine dikkat çekti. Dernek tarafından hazırlanan ve Yemen'in ekonomi, turizm, müzik gibi çeşitli başlıklarda anlatıldığı video, katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi.
Program, Yemenli Öğrenciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Abdulnasser Al-Qadiri'nin konuşması ile devam etti. Öğrenciler tarafından düzenlenen tiyatro etkinliği ve Yemen'in geleneksel dans gösterisi büyük beğeni topladı. Etkinliğin sonunda, düzenlenen Kahoot yarışmasında kazanan kişiye ödül verildi.
Yemenli Öğrenciler Derneği, bu tür etkinliklerle Yemen kültürünü ve tarihini tanıtmaya devam edeceğini belirtti.