FAKÜLTEMİZ BÖLÜMLERİ İÇİN MÜJDELİ HABER GELDİ!

19 Mart 2024 Salı

Akreditasyona doğru büyük bir adım daha atıldı. Sürece resmen dahil olacağımız günler önümüzde duruyor. Fakültemiz Akreditasyon Komisyonu, başvurumuz sonrası İLAD’dan gelen kabul yazısı ve bundan sonraki yol haritası için toplandı. İletişim Fakültesi Dekanı Emre Tandırlı’nın başkanlık ettiği Akreditasyon Komisyonu toplantısında, Halkla İlişkiler ve Tanıtım ve Radyo Televizyon ve Sinema bölümlerimiz için ay başında yapmış olduğumuz İLEDAK Akreditasyon başvurumuzun uygunluk yanıtı, kabul yazısı, akreditastona dahil olma sürecimiz ve atılacak adımlarla ilgili bilgilendirmeler yapıldı. Akreditasyon ön-öz değerlendirmeler ve öz değerlendirme raporunun yazımına başlama aşamasında oluşturulan 23 maddelik AEP (akreditaston eylem planı) listesine yeni maddeler de eklendi. Toplamda 29 madde olan AEP’in detaylı tanıtımı yapıldı. Ayrıca eğitim öğretim ve sınav uygulamaları ile ilgili olarak yeni tamamlanan ve kurul kararlarında dayanak niteliği taşıyan Fakülte Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğimiz, son bir kez kamoisyon üyeleri ile gözden geçirildi. AEP’de öne çıkan ana başlıklar arasında zorunlu staj, ders danışmanlıklarının araştırma görevlilerinden öğretim üyelerine eşit ve adil şekilde dağıtımı, yeni Erasmus anlaşmaları, mezun takip eylem planı, profesyonel tecrübe paylaşımı odağında mezunlar buluşması, sektör dış paydaşları ile müfredat geliştirme çalışmaları, derslerde ekip çalışmaları ve bunların kanıtlarının oluşturulması, mezuniyet projelerinin uygulama ağırlıklı ve jürili gerçekleştirilmesi vb. birçok başlık üzerinde iş planlamaları ve görev dağılımları yapıldı.