Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi (CBİKO) koordinasyonunda, Bolu Valiliği ve “Bölge Temsilcisi Üniversite” olarak Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi ev sahipliğinde ikinci kez gerçekleştirilecek olan, kendi bölgesinin en büyük kariyer fuarı olan “BATIKAF 2024 Hazırlık Çalıştayı” düzenlendi.
Haber:
ibuajanda
“Yetenek Her Yerde” temasıyla düzenlenen bölgesel kariyer fuarlarının, 16 ve 17 Aralık 2024 tarihlerinde Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleştirilecek Batı Karadeniz ayağına, Bolu ilinin yanı sıra 19 paydaş üniversite, paydaş illerin kamu-özel sektör kurumları, sanayi ve ticaret odaları katkı sunuyor.
Bu kapsamda Bolu’da gerçekleştirilen hazırlık çalıştayına;
Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay,
Bolu Valisi Abdulaziz Aydın,
Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı,
Paydaş Üniversite Rektörlerinden;
Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun,
Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi,
Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir,
Lokman Hekim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Gültekin,
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer,
Paydaş Üniversite Rektör Yardımcılarından;
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Orbay,
Hacettepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sibel Aksu,
Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş,
Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ömer Küçük,
Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlknur Tunç, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve BATIKAF Fuar Sorumlusu Prof. Dr. Coşkun Karaca, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Samettin Gündüz, Prof. Dr. Aydın Him ve Genel Sekreter İhsan Ağcan, Bolu il müdürleri, paydaş illerin Gençlik ve Spor İl Müdürleri, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürleri, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ile paydaş üniversitelerin Kariyer Merkezi Müdürleri, Teknokent Müdürleri ve akademisyenler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan BATIKAF Hazırlık Çalıştayı’nın açılış konuşmasını Fuar Yöneticisi ve Üniversitemiz Kariyer Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat Tarhan yaptı. Tarhan, 2022 yılında 16 paydaş üniversitenin katkısıyla ilk kez ev sahipliği yaptığımız BATIKAF’ın, 40 bini aşkın katılımcıya ulaştığını ve fuar kapsamında 350’yi aşkın firma ile etkileşim sağlandığını kaydetti.
“32 bin 820 öğrencimizi sisteme kaydettik.”
BATIKAF sonuçları hakkında açıklamalar yapan Doç. Dr. Tarhan, özetle “Fuarda, sportif, kültürel, akademik etkinlikler, firmalarla ilgili kariyer etkinliklerine ağırlık vermiştik ve çok güzel sonuçlar almıştık. Toplam 35 bine yakın öğrencimiz var; bunların 32 bin 820’si sistemimize kayıtlı durumda. Bunun içerisinde mezunlarımız da var. Toplam işverenimiz 1702 oldu; fuarın en önemli çıktılarından biri buydu. Kariyer Merkezleri 2019 yılında kuruldu ama kurumsal süreçleri birkaç yıl içerisinde Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin de verdiği destekle çok ciddi anlamda bir ivme kazandı. Toplamda sisteme kayıtlı firmaların 3483 iş ilanını yayımladık ve bunları sistem üzerinden kendi öğrencilerimize aktardık. Sistem üzerine 117 aktif etkinliğimiz var. Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi olarak etkinlikleri, bütün dekanlıklarda ve birimlerde, Kariyer Merkezi üzerinden tanımlayarak yürütüyoruz.” diye konuştu.
Rektör Alişarlı: “BATIKAF Hazırlık Çalıştayı’nda yol haritası belirleyip gönül birliği ile çalışacağız.”
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı ise yaptığı konuşmada, BATIKAF’24’ün bölgemizde düzenlediğimiz en büyük etkinliklerden biri olduğunu vurgulayarak, özetle “Daha önce bir kariyer fuarı gerçekleştirmiştik. Bu da bölgemiz için ikinci bir kariyer fuarı olacak. 2022 yılında gerçekleştirdiğimiz ilk fuarı, 16 paydaş üniversite ile gerçekleştirmiştik. Ardından İKAF ve Marmara Kariyer Fuarları yapıldı; bu fuarların da ikincisi yapılacak. Üniversite olarak sorumluluğumuzun farkındayız. Bu fuarın hazırlık çalıştayında öncelikle şunu yapacağız: Çok şey görüşeceğiz ve 16 ve 17 Aralık’ta düzenleyeceğimiz kariyer fuarımızın başarılı olması için bir taslak hazırlayacağız; bir yol haritası belirleyeceğiz. Çünkü bu kariyer fuarının başarılı olması, gençlerimiz için faydalı olması, hepimizin el birliği, gönül birliği ile hareket etmesine bağlı.” dedi.
Rektör Alişarlı, sözlerini özetle şöyle sürdürdü:
“Bu fuarı değerli kılan bir özellik var: Bu organizasyonun bir çarpan etkisi ve çoğulculuğu var. Bir üniversitemiz, bir kariyer fuarını yaptığı zaman katılımcı firma sayısı örneğin 100 ama bölgesel kariyer fuarında bu katılımcı sayısı 1000’leri geçiyor. Keza etkinlik sayıları da öyle. 10 katına ulaşıyor. Bu açıdan bölgesel kariyer fuarları çok kıymetli. Bölgesel kariyer fuarları ile üniversiteler arasında da öğrenciler arasında da çok ciddi iş birlikleri kuruluyor. Bölgesel kariyer fuarı, tek başına bir fuar değil, çok büyük bir bütünü ifade ediyor aynı zamanda. Bu bütün içerisinde, iş dünyası ve üniversiteleri ilgile