BAİBU İLEF KALİTE ve AKREDİTASYON YOLUNDA

23 Ocak 2024 Salı

İletişim Fakültemiz, ilgili alanın Eğitim Değerlendirme Kurulu iLEDAK’a başvuru öncesi ön değerlendirmelere başlıyor. Gazetecilik, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Radyo Televizyon ve Sinema bölümlerinin akreditasyon ön değerlendirme tespit ve analiz çalışmalarına başlanıyor!
BİLGİLENDİRME
İLAD Nedir? İLEDAK Nedir?
İLAD’ın açılımı İletişim Araştımaları Derneği, İletişim Fakültelerindeki Bölümlerin eğitim kalitelerinin belirlenmesindeki yetkili sertifikasyon kuruluşu İLEDAK’ın çatı kuruluşudur. Bu çatı kuruluş, iletişim programlarının akreditasyonu konusunda Yükseköğretim Kalite Kurulunun verdiği Kalite Değerlendirme Tescil Belgesi sahibi ulusal bir kalite güvence kuruluşudur. Peki İLEDAK nedir?
İLEDAK’ın açılımı da İletişim Eğitimi Değerlendirme Akreditasyon Kurulu’dur. Bu Kurul da fiili olarak Ülke çağında İletişim Fakültelerindeki kalite ölçütlerini belirlemede, bunları güncellemede, değerlendirme ve sertifikalandırmada yetkili Ulusal bir kuruldur.
Detaylı bilgi için İLEDAK’ın resmî web sitesi olan aşağıdaki linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.