Ajans Gazeteciliği Söyleşisi

23 Ocak 2024 Salı

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinin kurduğu Evrensel Medya Topluluğu, "Ajans Gazeteciliği" adlı söyleşiyi gerçekleştirdi.

Evrensel Medya Topluluğu programa, AA Muhabiri Zafer Göder, DHA Muhabiri Mutlu Yuca, DHA Bölge Sorumlusu Murat Küçük, Eski İHA Bölge Sorumlusu Faruk Çidem ve BAİBÜ İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümü öğrencisi İHA Muhabiri Enes Özkan’ı konuk etti.

Program sunuculuğunu üstlenen Topluluk Başkanı Tevhide İrem Zorlu, küreselleşen dünyamızda haber olgusunun giderek önem kazanmasından bahsederken, habere ulaşmak denildiğinde akla ilk gelen kuruluşların haber ajansları olduğuna dikkat çekti.

İstiklal Marşı ve saygı duruşundan sonra İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Selami Özsoy konuşma yaptı. Konuşmasında gazetecilik mesleğinin öneminden ve zorluklarından bahseden Özsoy, deneyimlerini paylaşmaları için sözü konuklara bıraktı.

“Zorluğu olduğu kadar değer gören de bir meslek”

Konuşmacılar yaşadıkları zorlukları, deneyimlerini ve bu mesleğe gönül verenlerin neler yapması gerektiğini anlattı. Her ajansın farklı bir dili olduğunu ve ajans gazeteciliğinin zamanı ve mekânı olmadığını, zorluğu olduğu kadar değer gören de bir meslek olmasının yanı sıra bazen riskli bazen de gerçekten eğlenceli bir meslek olduğunu dile getirdi. Konuklar tarafından, gazeteciliğe başlayanların meslekten çıkmakta zorlanabileceği, mesleğe olan tutkunun yıllar geçse de arttığı ifade edildi.

Öğrencilerin sorularını da cevaplayan konuklara söyleşi sonunda İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emre Tandırlı, Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Selami Özsoy, Doç. Dr. Ahmet Tuncay Erdem, Arş. Gör. Mahmut Rıfkı Ünal ve Arş. Gör. Sadullah Bağ tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.