KALİTE HEDEFLERİNE DOĞRU ADIM ADIM!

23 Ocak 2024 Salı

Fakültemiz kalite hedeflerine adım adım yaklaşıyor! Fakültemiz Bologna Komisyonu, bologna bilgi paketlerindeki eksikleri gidermek için toplandı.

Öz akran değerlendirmelerinden çıkan GA (Gelişmeye Açık) yönler eylem planı sunumlarında fakültemiz kalite hedeflerine doğru ilerleyişini gözler önüne seren fakültemiz, Kalite Yönetim Sistemi eğitimlerinde de 9001 temel ve 19001 İç tetkik başarı sertifikalarını almıştır.
Fakültemiz kalite yönetim kadrosu ile adım adım kalite hedeflerine kararlılıkla ilerliyor. Akreditasyon ölçütlerini birer birer sağlıyor. Bu minvalde öncelikle aktif üç bölümümüzün Bologna bilgi paketlerindeki eksiklikleri ivedilikle gidermek için kolları sıvadık.
18-29 Aralık 2023 tarihleri arasında 15 günlük süre ile fakültemiz kadrolu ve kadro dışından derse giren öğretim elemanlarımıza Bologna bilgi paketlerindeki eksikleri gidermeleri için çağrı yapılmıştı.
Yapılan kontrollerde veri girişlerinde artış gözlenmişti. Fakat rakamların yine de hedeflenilen seviyeye ulaşmadığı görüldü.
Bugün İletişim Fakültesi Toplantı odasında Bologna komisyonumuz işte bu düşük rakamı yükseltmek amacı ile geliştirilebilecek stratejileri belirlemek, bu doğrultuda görev dağılımları yapmak ve çözüme dönük etkili kararlar almak için toplandı.
Toplantıda bölüm Bologna temsilcileri bağlı oldukları bölümün derslerine giren fakültemiz kadrosu dışından görevlendirilen öğretim elemanlarına çağrı yaparak Bologna Bilgi Paketlerinde ki veri girişlerini sağlamaları karara bağlandı. Bu işlem için 19 Ocak 2024 tarihine kadar süre verildi.
Ayrıca veri giriş oranlarının düşük olduğu izlenimine yol açan pasif derslerin yüzdelik oran dışında tutulması gündeme geldi. Bu işlem için de Bologna komisyonunun bölüm temsilcileri tarafından bu pasif derslerin tespit edilmesine, ardından Bilgi İşlem Daire başkanlığından Uğur Gülçakır’a bu pasif ders listesinin gönderilmesi sureti ile bu derslerin yüzdelik oranda devre dışı bırakılmasının sağlanmasına karar verildi.
Dekanlık tarafından da kadrolu öğretim elemanlarından Bologna bilgi paketlerindeki eksik bilgilerin girilmesi yönünde son bir kez daha çağrı yapılmasına karar verildi.
Bir sonraki Bologna Komisyonu Toplantısının 22-26 Ocak 2024 haftasında Bilgi İşlem Daire başkanlığının Bologna bilgi paketlerine bakan birimi ile fakültemiz Bologna komisyonu arasında genişletilmiş şekilde çevrimiçi olarak gerçekleştirilmesi planlandı.