Fakültemiz bilimsel alanda da lider konumda!

21 Şubat 2024 Çarşamba

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi İletişim Fakültesi olarak Kitle İletişimi alanındaki yayın sayılarımızla Türkiye’de en üst sıralara çıkmayı başardık!
TÜBİTAK Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Daire Başkanlığı tarafından 2023 yılında yayınlanan “Üniversitelerin Alan Bazında Yetkinlik Analizi Raporu’nda yapılan kalite ve hacim analizinde kurumumuz, “Sosyal ve Beşerî Bilimler- Kitle İletişimi” alanındaki yoğun çalışmalarıyla yayın indekslerindeki ve listelerindeki hızlı yükselişini kararlılıkla sürdürüyor!
Analizde Türkiye’deki üniversitelerin 11 gösterge bazında en yüksek veri 100 olacak şekilde hacim (0-40 arası) ve kalite (0-60) puanları bulundu ve eksenlere ayrıldı. “Sosyal ve Beşerî Bilimler-Kitle İletişimi” alanında hesaplanan puanımız ile kalite ekseninde 4. bölgede yer alarak birçok üniversiteyi geride bırakmış olduk.
Fakültemizin bu başarısında katkı sağlayan tüm akademisyenlerimizi ve özellikle üniversitemizde sosyal bilimler alanında yayınlarına en çok en çok atıf yapılan öğretim üyesi olan Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasan Tutar’ı kutluyoruz.
Yayın ve atıf sayısı bakımından sadece fakültemizde değil, sosyal bilimler alanında dünya çapında baş at rol oynayan Prof. Dr. Hasan Tutar hocamız başta olmak üzere bu üstün başarıda katkısı bulunan Fakültemizin tüm kıymetli öğretim elemanlarına sonsuz teşekkürlerimi sunarım.
Teknoloji üssü fakültemizde, sektör odaklı bir vizyonla öğrencilerimize kaliteli ve nitelikli bir eğitim-öğretim hizmeti sunan kadrolu öğretim üyelerimiz bilimsel çalışmalarla da ismimizden söz ettirmektedir. Fakültemiz sosyal bilimsel alanındaki bu yoğun ve kıymetli çalışmalarla dünya ortalamalarında üst sıralara çıkmaya hızla devam etmektedir.