GAZETECİLİK BÖLÜMÜ ORYANTASYONUNA KATILIM YOĞUN OLDU!

05 Ekim 2024 Cumartesi

Gazetecilik Bölümümüzün 2023-24 akademik yılı, birinci sınıf öğrencilerine yönelik oryantasyon sunumu gerçekleştirildi.
Haber: Gizem Aytekin
Gazetecilik Bölümü birinci sınıf öğrencilerine yönelik olarak gerçekleştirilen oryantasyonun Bölüm Başkanı Prof. Dr. Selami Özsoy hocamızın konuşması ile başladı.
“Bölüm olarak her türlü ihtiyacınızda, her türlü başvurunuzda biz hazırız, buradayız.”
Prof. Dr. Selami Özsoy Gazetecilik bölümünün en eski bölüm olduğunu belirterek başladığı konuşmasında bölümün akademik ve idari kadrosu olarak öğrencilere her konuda resmi başvuruda bulunanlara danışmanlık verebileceğini söyledi.
Ardından Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Emre Tandırlı yaptığı konuşmada bireyi hayata hazırlamanın kutsal bir vazife olduğunu belirtti. Dekan Tandırlı ayrıca, Gazetecilik birinci sınıf öğrencilerine, küresel rekabet ortamı içinde başarılı olabilmek için yenilikçi, yaratıcı ve üretken olmak gerektiğinin altını çizdi.
Ardından bölümdeki diğer öğretim üyeleri kısa birer konuşma yaptılar. Akabinde Üniversite tanıtımına geçildi. Üniversitenin yönetimi, yapılanması, imkanları, olanakları vb. gerekli bilgileri ana hatları ile içeren tanıtım sunumu Dekan Tandırlı gerçekleştirdi.
Sunumunda ardından Fakülte Sekreteri Hayrettin Karataş öğrencilik sürecindeki işleyiş ve idari konularla ilgili önemli bilgiler aktardı. Karataş özellikle akademik takvim, belge talepler vb. önemli konular hakkında bilgiler verdi. Fakülte yönetimi tarafından geliştirilen canlı destek platformu empatilef’in kayıtlanmalar, sınavlar, mezuniyetler vb. akademik takvimin önemli ve yoğun süreçlerinde ne kadar faydalı olduğunun altını çizen Karataş bu projeye vermiş olduğu destek için İdari kadro adına Dekan Tandırlı’ya teşekkür etti. Fakültemiz öğrenci temsilcisi Tevhide İrem Zorlu kendi öğrenci bilgi sistemini açarak merak edilen tüm konular hakkında perde yansısı üzerinden tüm detayları ile gösterdi.
Oryantasyon programına katılım yoğundu.
BAİBÜ-İLEF Ailesinin Akademik ve idari kadrosu olarak öğrencilerimize başarılar diliyoruz.