RADYO TELEVİZYON VE SİNEMA BÖLÜMÜ ORYANTASYONU

05 Ekim 2024 Cumartesi

Radyo Televizyon ve Sinema Bölümümüzün 2023-2024 akademik yılı, birinci sınıf öğrencilerine yönelik oryantasyon sunumu gerçekleştirildi.
Haber: Gizem Aytekin
Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü birinci sınıf öğrencilerine yönelik olarak gerçekleştirilen oryantasyonun Bölüm Başkanı Doç. Dr. Derya Çetin hocamızın konuşması ile başladı.
“Bölüm olarak en nitelikli mesleki yeterlilikleri sizlere kazandırmak için buradayız.”
Doç. Dr. Derya Çetin Radyo Televizyon ve Sinema bölümünün kuram ve uygulama bölümlüğünde yürütülen bir program olduğunu belirterek başladığı konuşmasında bölümün akademik ve idari kadrosu olarak öğrencilere, özellikle yarışmalar, sektörel deneyimler ve mesleki yeterlilikler noktasında en nitelikli ve kaliteli eğitim öğretim hizmetini sunmak, ayrıca her türlü yenilikçi ve yaratıcı projede seve seve danışmanlık desteği sunmak için hazır olduklarını belitti.
Ardından sırasıyla, Doç. Dr. Atacak Şimşek, Doç. Dr. Yunus Emre Ökmen ve Doç. Dr. Ayhan Küngerü verecekleri dersler ve uzmanlık alanları ile ilgili olarak birinci sınıf Radyo Televizyon ve Sinema öğrencilerini bilgilendirdiler. Son olarak bölüm Araştırma Görevlisi Ali Şahin de bölümün genel işleyişi, ders, sınav ve proje süreçleri ile temel ilgili bilgileri aktadır.
Sunuşlar Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Emre Tandırlı’nın yaptığı konuşma ile devam etti; her sene gerçekleştirilen bölüm oryantasyonlarının her birinde ayrı bir heyecan duyduğunu söyleyerek konuşmasına başlayan Dekan Tandırlı bu heyecanın kaynağındaki enerjinin tutku ile ele alınan sanat ve tasarım alanlarının disiplinler arası yeni üretim türleri olduğunu dile getirdi. Prof. Dr. Emre Tandırlı radyo televizyon ve sinema bölümünün birinci sınıf öğrencilerinin önlerindeki dört yıllık süreçte, sanat, tasarım ve sosyal bilim alanlarında uzmanlaşacaklarına ve bu alanların ortak ürünü olarak ortaya çıkaracakları projelerle sektöre en donanımlı şekilde hazırlanacaklarına değindi. Ayrıca yine bu minvalde küresel rekabet ortamı içinde başarılı olabilmek için yenilikçi, yaratıcı ve üretken olmak gerektiğinin altını çizdi.
Ardından Üniversite tanıtımına geçildi. Üniversitenin yönetimi, yapılanması, imkanları, olanakları vb. gerekli bilgileri ana hatları ile içeren tanıtım sunumu Dekan Tandırlı gerçekleştirdi. Sunumunda ardından Fakülte Sekreteri Hayrettin Karataş öğrencilik sürecindeki işleyiş ve idari konularla ilgili önemli bilgiler aktardı. Karataş özellikle akademik takvim, belge talepler vb. önemli konular hakkında bilgiler verdi. Fakülte yönetimi tarafından geliştirilen canlı destek platformu empatilef’in kayıtlanmalar, sınavlar, mezuniyetler vb. akademik takvimin önemli ve yoğun süreçlerinde ne kadar faydalı olduğunun altını çizen Karataş bu projeye vermiş olduğu destek için İdari kadro adına Dekan Tandırlı’ya teşekkür etti. Fakültemiz öğrenci temsilcisi Tevhide İrem Zorlu kendi öğrenci bilgi sistemini açarak merak edilen tüm konular hakkında perde yansısı üzerinden tüm detayları ile gösterdi.
Oryantasyon programına katılım yoğundu.

BAİBÜ-İLEF Ailesinin Akademik ve idari kadrosu olarak öğrencilerimize başarılar diliyoruz.