GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI BÖLÜMÜ ORYANTASYONU

05 Ekim 2024 Cumartesi

Görsel İletişim Tasarımı Bölümümüzün 2023-2024 akademik yılı, birinci sınıf öğrencilerine yönelik oryantasyon sunumu gerçekleştirildi.
Haber: Gizem Aytekin
Görsel İletişim Tasarımı Bölümü birinci sınıf öğrencilerine yönelik olarak gerçekleştirilen oryantasyon programı Bölüm öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Tülin Sepetci ve Bölüm Başkanı Prof. Dr. Emre Tandırlı’nın öğrencilere kurabiye ikramı ile başladı.
“Görsel İletişim Tasarımı dijitalleşmeden nasibini almış, geleceğin olmazsa olmaz yükselen meslekleri arasında.”
Prof. Dr. Emre Tandırlı görsel iletişim tasarımının kısa bir tanım ve tanıtımından sonra günümüz dijitalleşen dünyasında teknoloji ile harmanlı bir estetik eğitimin şart olduğunu belitti. Bu minvalde Tandırlı, tasarım prensiplerine, algı kuramlarına, sanat ve tasarım tarihi ve felsefesine hâkim olmanın önemi vurguladı. Bölüm başkanı Tandırlı bölüm hocaları olarak, görsel estetiğe dayalı, kullanıcı memnuniyetini ön planda tutan, tasarım odaklı düşünme yaklaşımını olgunlaştırmış teknoloji dostu görsel iletişim tasarımcılar yetiştirmek istediklerini söyledi. Bu bağlamda Prof. Dr. Emre Tandırlı Kuram, estetik ve teknolojik uygulama bütünlüğünde proje ve ürüne dayalı bir sürecin önümüzde olduğunu ifade etti.
Ardından Prof. Dr. Emre Tandırlı oryantasyon programına Üniversiteyi tanıtan bir sunum ile devam etti. Sunumda Üniversite yönetiminden, sosyal ve kültürel imkanlara, spor tesislerinden, kütüphane hizmetlerine, yurt, yemekhane vb. pek çok yaşamsal tesislerin tanıtımını yaptı. Ayrıca teknolojik imkanlar, internet ve haberleşme alt yapısı, toplumsal katkı çalışmalarına katılım imkanları, öğrenci toplulukları, Fakültemiz tarafından planlanan Yaza Merhaba Öğrenci şenliği, Fakülte Müzik grubu Harbi Müzik Öğrenci Toplumluluğunun kurulması vb. pek çok ilave konu da öğrencilerimize anlatıldı.
Sunumunda ardından Fakülte Sekreteri Hayrettin Karataş öğrencilik sürecindeki işleyiş ve idari konularla ilgili önemli bilgiler aktardı. Karataş özellikle akademik takvim, belge talepler vb. önemli konular hakkında bilgiler verdi. Fakülte yönetimi tarafından geliştirilen canlı destek platformu empatilef’in kayıtlanmalar, sınavlar, mezuniyetler vb. akademik takvimin önemli ve yoğun süreçlerinde ne kadar faydalı olduğunun altını çizen Karataş bu projeye vermiş olduğu destek için İdari kadro adına Dekan Tandırlı’ya teşekkür etti. Fakültemiz öğrenci temsilcisi Tevhide İrem Zorlu kendi öğrenci bilgi sistemini açarak merak edilen tüm konular hakkında perde yansısı üzerinden tüm detayları ile gösterdi.
Oryantasyon programına katılım yoğundu.
BAİBÜ-İLEF Ailesinin Akademik ve idari kadrosu olarak öğrencilerimize başarılar diliyoruz