’Dijital Oyunlardaki Tehlikeler’’ konulu seminer gerçekleşti!

08 Ekim 2024 Salı

Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘’Hedef Eğitim 14’’ projesi kapsamında, 12. sınıf öğrencilerine yönelik ‘’Dijital Oyunlardaki Tehlikeler’’ konulu seminer, BAİBÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emre Tandırlı’nın sunumuyla gerçekleşti.
Haber: Yağız Ekmen
İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu’nda gerçekleşen seminere, Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Fatih Öncü ve Bolu’nun birçok lisesinden öğretmenler ve öğrenciler katılım gösterdi.
Prof. Dr. Emre Tandırlı ‘’Dijital Oyunlardaki Tehlikeler’’ konulu sunumunda, dijital oyunların oluşturduğu tehditler ve risklerden bahsederek, öğrencilerin bu tür tehditlere karşı önlem almasına değindi.
‘’Oyun alan değil, oyun üreten ve oynatanlardan olmak’’
Prof. Dr. Emre Tandırlı;
Dijital oyuna bağımlı değil, bağımsız hür, kadim kültürel mirasının ve milli değerlerin farkında, daha da güçlü Türkiye, söz sahibi Türkiye, oyun geliştiren, oyun yazan oyun kuran Türkiye bizim, sizin ve gelecek nesillerin Türkiye’si olacak’’ sözleriyle, tehlikelerin farkına varıp dışa bağımlılıktan kurtulmak için oyun oynayanlardan değil üretip pazarlayanlardan olmamız lazım diyerek lise son sınıf öğrencilerine farkındalık yarattı.
Program Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Fatih Öncü’nün, Prof. Dr. Emre Tandırlı’ya hediye takdimi ile sonra erdi.