"Zaferin Adı Türkiye" 2. Ulusal Çağrılı Afiş Sergisinde 15 Temmuz’un Kahramanlık Ruhunu Taşıyan Afişlerle Millî Birlik ve Şehitleri Anıyoruz

08 Temmuz 2025 Salı

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü anma programı kapsamında bu yıl çok özel bir sergiye ev sahipliği yapıyor. 14 Temmuz 2025 Pazartesi günü saat 11.30’da Kültür Merkezi Sergi Salonu’nda açılacak olan “Zaferin Adı Türkiye” 2. Ulusal Çağrılı Afiş Sergisi, 15 Temmuz gecesi gösterilen kahramanlık destanını, şehitleri anma duygusunu ve millî birlik bilincini grafik sanatının güçlü diliyle yansıtan seçkin afiş çalışmalarından oluşuyor.

Türkiye’nin afiş ve grafik sanatları alanında öne çıkan sanatçılarının davetli olduğu bu anlamlı sergide; And Algül, Refik Yalur, Adnan Tepecik, Emre Tandırlı, Elçim Bulut, Kader Talan, İbrahim Yılmaz, Erdoğan Disdar, Onur Aydın, Mehmet Taragay Ayçe, Mehmet Emin Tokmak, Turan Asan, Hilal Baş, Adem Yücel, İlhami Diksoy, Gülce Dölkeleş, İbrahim Dursun, Özlem Vargün, Levent Mercin, Orhun Türker, Ümit Öztürk, Bahar Akbulak ve Nimet Çelebi’nin özgün eserleri yer alıyor.

Sergi, izleyiciyi 15 Temmuz’un ortak hafızasında duygusal bir yolculuğa çıkarırken, aynı zamanda afiş sanatının toplumsal olaylara tanıklık etme ve bu olayları gelecek kuşaklara aktarma işlevini bir kez daha ortaya koyuyor. Her bir afiş; vatan uğruna can veren şehitlerin aziz hatırasına bir saygı duruşu niteliği taşırken, birlik ve beraberlik ruhunu pekiştirici bir mesaj sunuyor.
Üniversitemizin Kültür Merkezi’nde sanatseverlerle buluşacak olan bu anlamlı serginin açılışına tüm akademik ve idari personelimiz, öğrencilerimiz ve halkımız davetlidir. Sizleri de aramızda görmekten büyük onur duyarız.

Sergi Açılışı
Tarih: 14 Temmuz 2025 Pazartesi
Saat: 11.30
Yer: BAİBÜ Kültür Merkezi Sergi Salonu