Sıkça Sorulan Sorular

İletişim Bilimleri Disiplinlerarası Tezli Yüksek Lisans Programına başvuru şartları nelerdir?
Herhangi bir lisans programından (4 yıllık) mezun olmak; lisans diploması genel not ortalamasının dörtlük sistemde 2.40 veya üzeri, yüzlük sistemde 60 veya üzeri olması şartlarını taşıyanlar programa başvurabilir. Yabancı dil ve ALES puanı aranır.
 
İletişim Bilimleri Disiplinlerarası Tezli Yüksek Lisans Programına kimler programa başvurabilir?
Yüksek Lisans programına herhangi bir lisans programından (4 yıllık) mezun, genel not ortalası %60 ve üzeri, yabancı dil ve ALES sınavlarından gerekli puanı elde etmiş olan herkes başvurabilir.
 
İletişim Bilimleri Disiplinlerarası Tezli Yüksek Lisans Programına başvuru tarihleri ne zaman?
Programa 16-29 Ağustos 2024 tarihleri arasında başvurulabilir.
 
İletişim Bilimleri Disiplinlerarası Tezli Yüksek Lisans Programına nasıl başvurabilirim?
Başvuru için ubys.ibu.edu.tr/AIS/ApplicationForms/Home/Index?apptype=2  adresini ziyaret edebilir veya +90 374 253 5657 numaralı telefonu arayabilirsiniz.
 
İletişim Bilimleri Disiplinlerarası Tezli Yüksek Lisans Programına başvuru için Yabancı dil puanı veya ALES puanı şartı var mı?
Evet programa başvuru için Yabancı dil puanı (40) ve ALES (60) puan şartı bulunmaktadır.
 
İletişim Bilimleri Disiplinlerarası Tezli Yüksek Lisans Programı bünyesinde hangi ana bilim dalları mevcut?
Programın bünyesinde Gazetecilik, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Radyo Televizyon ve Sinema ile Görsel İletişim Tasarımı ana bilim dalları mevcuttur.
 
İletişim Bilimleri Disiplinlerarası Tezli Yüksek Lisans Programında dersler nasıl yapılacak?
Dersler Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi İletişim Fakültesinin teknoloji üssü akıllı dersliklerinde yapılacaktır. Ayrıca özel şertlarda Üniversitemizin Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi (İBUZEM) sistemi üzerinden online olarak da gerçekleştirilebilecektir.
 
İletişim Bilimleri Disiplinlerarası Tezli Yüksek Lisans Programı ne kadar sürecek?
Yüksek Lisans programı iki yıl, bir ders yılı ve bir tez araştırma ve yazım yılından oluşuyor.
 
İletişim Bilimleri Disiplinlerarası Tezli Yüksek Lisans Programına neden katılmalıyım?
Bir şirkette çalışıyorsanız ve kariyerinize katkı sağlamak istiyorsanız, kariyer hedefiniz akademisyen olmaksa, bağımsız bir araştırmacı olmak ve yazmak istiyorsanız, yazılarınızı akademik düzeye taşımak ve yayınlar yapmak istiyorsanız; medya, iletişim, gazetecilik veya reklam alanlarında bir kariyer hedefliyorsanız, medya sektöründe iş bulma şansınızı arttırmak istiyorsanız, CV’nizi geliştirmek istiyorsanız, alanınızda uzmanlaşmak istiyorsanız veya prestij sahibi olmak istiyorsanız bir Yüksek Lisans programı bitirmeniz yararlı olacaktır.